Superfans Antwerp & Genk, de fanfare, puzzelwerken Dury/Mazzu vs Gent, Anderlecht & Standard in de drop

21 augustus 2017 17:44

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe bewijzen dat met K3 ondertussen al een paar jaar. Ook in de nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League gaan we op onze gekende manier nabeschouwen.

TOP

Geschiedschrijvers

Wie het op voorhand had durven voorspellen, die was nu mogelijk al rijk. 7 op 12 voor Antwerp, 9 op 12 voor STVV en Moeskroen en zelfs 12 op 12 voor Charleroi.

Bij sommige ploegen nog nooit voorgevallen, bij anderen heel lang geleden: het toont meer dan ooit aan dat alles kan in deze competitie.

Puzzelaars

Vooral Félice Mazzu mag zichzelf meer dan op de borst kloppen na een 12 op 12 met de Zebra's. Volgende week staat hij met zijn Carolo's tegenover Francky Dury, die ook een en ander heeft bij elkaar gepuzzeld.

De manier waarop Essevee met dominant voetbal Standard van de mat speelde mocht er overigens ook meer dan zijn. Met zes nieuwkomers in de basis (en zeven Belgen) er zo snel een draaiende machine van maken? Enkel lof past.

Superfans

De fanfare van Mechelen met hun gebaar voor de fans van Antwerp? De fans van Mechelen én die van Antwerp in de sfeervolle derby? Top!

Ook lof voor die van Genk, die met prachtige tifo's kwamen om het 15-jarig bestaan van sfeergroep Drughi Genk te vieren. Prachtig.

FLOP

Standard dans la crise

Daan kon het niet beter verwoorden: de 4 op 12 van Standard is beneden alle peil. De manier waarop met 0-4 werd verloren van Zulte Waregem deed niet meteen het beste vermoeden.

Een accident de la route? Stilaan op weg naar het derde jaar zonder play-off 1, al is het nog vroeg. De uitleg van Sa Pinto achteraf was ook voor de fans - die al in grote getale waren vertrokken voor het einde van de match - pijnlijk en onvoldoende. Benieuwd of ze snel het tij kunnen keren.

Dendoncker met acute transferitis

Leander Dendoncker speelde volgens onze redacteur in het Astridpark als een spook. Een beetje een phantom of the opera in zijn eigen stadion.

De middenvelder wil graag weg bij Anderlecht en droomt van de Premier League. Mogelijk dat hij de komende tien dagen nog zal vertrekken, want met zijn hoofd staat hij niet meer bij paars-wit, lijkt het.

AA Gent

Naast de 0 op 12 van KV Oostende valt toch vooral op dat naast AA Gent zo mogelijk nóg minder punten heeft dan Genk, Anderlecht en Standard.

Met amper 1 puntje wordt het warmer in de Ghelamco Arena. Waar het bij Club Brugge allemaal mee zit, zit het bij de Buffalo's allemaal tegen. De rode kaart voor Gigot was mischien licht, maar daarna liep het helemaal mis.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Lierse SK \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ Roeselare \\ KV Oostende \\ Union SG \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.