LA neemt met pijn in het hart afscheid van 'the big, bald, beautiful, bearded Belgian'

22 augustus 2017 13:12

'Our big, bald, beautiful, boisterous, buff, bodacious, beloved, brave, ballin' and big-hearted Belgian.' Zo stond Jelle Van Damme bekend in de Verenigde Staten. Hij was dan ook een van de populairste spelers in de hele competitie.

Jelle Van Damme is in de VS op relatief korte tijd uitgegroeid tot een uitblinker en bovendien publiekslieveling. Zijn passie en strijdlust kwamen meteen heel goed aan bij de toeschouwers. Die zien hem dan ook met pijn in het hart vertrekken.

Van Damme noemde deze transfer bij zijn afscheid de moeilijkste keuze van zijn leven. "Ja tuurlijk. Ik zat er goed en werd daar ook enorm geapprecieerd. Ik heb daar iets meer dan twee jaar gezeten en een supergoeie tijd gehad", vertelde Van Damme in zijn eerste interview als Antwerp-speler. "Het was nu of nooit, maar ik ben blij dat het toch gelukt is en dat ik hier nu ben."

De grootste Van Damme in de VS sinds Jean-Claude

Van Damme speelde er 46 matchen (allemaal in de basis trouwens). Dit seizoen was de Belg zelfs kapitein van The Galaxy. Hij werd verkozen tot Verdediger van het jaar bij Galaxy, zat in het beste elftal van de MLS in 2016 en speelde twee keer mee bij de MLS All-Stars.

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Los Angeles Galaxy
 
 
 
Reacties.