Svilar op weg naar Benfica, maar denkt hij daar te spelen? Dit is zijn concurrentie

22 augustus 2017 19:28

Er zal wel meer duidelijkheid komen als de deal officieel rond is, maar de vraag die iedereen zich stelt bij de transfer van Mile Svilar naar Benfica: denkt hij daar meer aan spelen toe te komen? De Portugese topclub heeft immers al drie héél ervaren doelmannen.

In doel staat de 22-jarige Portugese doelman Bruno Vareles. Die verdiende deze zomer zijn transfer naar Benfica door een heel sterk seizoen te keepen bij Vitoria Setubal. Het leverde hem niet enkel een toptransfer op, maar ook een eerste oproep voor de Portugese nationale ploeg.

87-voudig international

Daarna komt de 87-voudige Braziliaanse international Julio César. Momenteel dus de tweede doelman, maar nog steeds een naam om rekening mee te houden. Hij besliste om er nog een seizoen bij te doen en zal door zijn naam en faam zeker geen plaats moeten ruimen voor Svilar.

Julio César zal als tweede doelman geen plaats ruimen voor Svilar.

De 39-jarige Paulo Lopes, een trouwe soldaat, die geen moeite heeft met een tribuneplaats, moet hij wel aankunnen, maar dat is dan voor de plek van derde doelman.

Uitgeleend

Mogelijk heeft Benfica nog andere plannen met hem en wordt hij onmiddellijk uitgeleend. Maar dan is de vraag waarom dat niet bij Anderlecht kon... Daar wou hij immers van geen verhuur weten omdat hij onmiddellijk zijn kans wou krijgen.

Dat hij een jaar onder de ervaren Julio César wil bijleren, kan natuurlijk ook. Zijn palmares oogt nauurlijk mooier na zeven seizoenen bij Internazionale, waar hij steevast eerste keeper was. Vorig seizoen moest hij zich neerleggen bij een invallersrol, maar bij Benfica wordt hij enorm gerespecteerd.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ SL Benfica
 
 
Reacties.