"Zaak Svilar is te vergelijken met vertrek Musonda... En die zouden met een grote boog rond me lopen"

02 september 2017 09:46

Anderlecht zag Mile Svilar met lede ogen naar Benfica vertrekken na een ware oorlog tussen club en entourage van de speler. Herman Van Holsbeeck vergelijkt de zaak met het vertrek van Charly Musonda bij de club.

Van Holsbeeck ontweek een hele procedureslag door tot een akkoord te komen met Benfica. "Ze (Svilar en entourage) wilden de wet van '78 gebruiken", aldus de manager. "Dat zou betekend hebben dat we nog 750.000 euro hadden gekregen. Nu heb ik er toch nog 2,5 miljoen kunnen uitkrijgen."

Maar dat Svilar niet direct meer welkom is op Neerpede mag gerust geweten zijn. "Samen met het vertrek van Charly Musonda is het de grootste ontgoocheling uit mijn carrière. Jongens waar je sinds hun 12-13 zoveel voor gedaan hebt... Bij Musonda gaven we zijn ouders werk en hem op zijn 16de een bedrag waar je zou van achterover vallen. Bon, je bent nooit te oud om te leren."

Dat is niet het minste respect hebben

Dat ze voor Svilar alles deden om hem naar de eerste ploeg te begeleiden, doet nog meer pijn. "En bij de eerste 'kwak' die ze krijgen omdat de technische staf meent dat ze nog niet klaar zijn, zijn ze weg. Mile kwam gewoon niet meer trainen, we hebben hem niet meer gezien. Dat is niet het minste respect hebben. Het is net als met Musonda. Als ik hen zou tegenkomen ergens aan Zee zouden ze met een grote boog rond me lopen. Maar ik kan hen nog recht in de ogen kijken hoor."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ SL Benfica
 
 
Reacties.