Vertonghen weet hoe de Duivels Griekenland kunnen verschalken: "Dat is wat misliep in Brussel"

02 september 2017 20:16

Zondag kan het al zover zijn: bij een gunstig resultaat tegen Griekenland mogen de Rode Duivels hun trip naar Rusland boeken. Jan Vertonghen klinkt overtuigend, maar weet ook waar het gevaar schuilt.

Met een gelijkspel is het zo goed als binnen, maar daar wil Vertonghen niet van weten. "We willen morgen gewoon winnen. Ik heb al vaak in een situatie gestaan dat gelijkspel genoeg is. Dat draait meestal slecht uit als je daar dan op mikt", zei hij op de persconferentie.

Niet mikken op gelijkspel - Jan Vertonghen

"We hebben ook niet de ploeg om voor één punt te gaan. We moeten ook, we zijn het aan onze status van groepshoofd verplicht."

Verdedigen

Nochtans lukte winnen in de heenmatch niet (1-1). "De Grieken hebben toen goed verdedigd", blikt Vertonghen terug. Maar nu zijn de Duivels daar beter op voorbereid. "We moeten het tempo hoog houden. Als wij achterin de nul houden, is dat al een grote stap. Dat is wat misliep in Brussel. We kregen een doelpunt tegen en moesten lang op de gelijkmaker wachten."

Griekenland staat natuurlijk wel gekend om de hevige supporters. "De Grieken zullen nu toch iets minder verdedigend spelen dan in Brussel. Het publiek zal hun spelers wel naar voren stuwen", aldus Vertonghen.

Yannick Lambrecht

België \\ Griekenland
 
 
Reacties.