Overzicht WK-kwalificatie: Spanje raast voorbij Italië - debutant (17) redt Wales - Kroatië afgelast - Wilmots koopt tijd

02 september 2017 22:40

Zaterdag stonden er weer een pak WK-kwalificatiematchen op het programma. De opvallendste was de topper Spanje-Italië, maar dat was bijlange niet alles.

Groep G

Real Madrid-middenvelder Isco toonde Spanje de weg in 'zijn' Santiago Bernabeu. Hij scoorde twee keer voor de rust, waaronder een geweldige vrije trap (zie video). Morata zette nog de kers op de taart voor een klinkende 3-0-zege.

Nog opvallend: tien minuten voor tijd maakte legende David Villa zijn wederoptreden bij de nationale ploeg. Die andere legende Gigi Buffon brak zaterdagavond het record van meeste interlands (170).

Groep D

Servië staat met vijftien punten ook dicht bij kwalificatie. Het werd 3-0 tegen Moldova, met onder andere een treffer van Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht). In diezelfde groep won Wales met het kleinste verschil van Oostenrijk dankzij een doelpunt van 17-jarige debutant Benjamin Woodward.

Overig

Kroatië-Kosovo werd al vroeg definitief afgelast door regenval. De scheidsrechter oordeelde terecht dat het veld niet meer bespeelbaar was.

Tenslotte een nieuwtje uit Afrika: Bondscoach Marc Wilmots pakte zijn eerste zege met Ivoorkust, het werd 0-3 in Gabon. Zo koopt hij zichzelf wat tijd na een moeilijke start.

Het overzicht van de WK-kwalificatiematchen op 2 september:

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Yannick Lambrecht

Ivoorkust \\ Gabon \\ Italië \\ Moldavië \\ Spanje \\ Kroatië \\ Servië \\ Kosovo
 
 
Reacties.