Geen Kompany en Hazard, maar wél Vermaelen, Fellaini en Dembélé. Martinez legt uit waarom

03 september 2017 20:17

België kan het WK van 2018 in Rusland vanavond al halen, maar daarvoor moet het wel iets halen in Griekenland. Kompany en Hazard staan alvast niet aan de aftrap.

Ook de geschorste Witsel is niet van de partij. In hun plaats komen Dembélé, Fellaini en Thomas Vermaelen. "Kompany is één van de beste verdedigers ter wereld, maar hij moet honderd procent zijn. Dat is hij niet."

Ook Vermaelen speelde nog niet vaak. "Het is belangrijk dat de communicatie bij de drie achterin heel goed is. In Rusland was ik erg tevreden over Vermaelen, Alderweireld en Vertonghen. Ze voelen elkaar goed aan."

Probleem met het veld

"Hij kan ook om met de vijandigheid hier." Dat is ook het geval bij Fellaini. "Het was goed dat we hem volledig fit kregen. Dembélé startte dit seizoen ook scherp. Hij wordt de spelmaker." De Bruyne schuift iets hoger op het veld.

"Kevin is een andere speler dan Hazard, maar hij krijgt dezelfde vrijheid als Eden in die nummer tien." Het enige grote probleem is het veld. "Er zit heel wat zand op. Het zal geen snel veld zijn."

Sander De Graeve

België \\ Griekenland
 
 
Reacties.