Veel optimisme nu rond Rode Duivels, maar... "Ze hebben nog nooit kunnen winnen tegen een topland"

03 september 2017 15:50

De Rode Duivels zijn op weg om al hun records te breken in de WK-kwalificatievoorrondes. Maar Peter Vandenbempt heeft daar wel een serieuze bemerking bij: "Het is geen garantie op succes op het WK."

Het is allemaal mooi, maar erbij zijn is voor deze groep niet het grote doel. "Het échte doel van de Rode Duivels ligt natuurlijk verderop, in Rusland. Het probleem is dat je niet weet waar België op dit moment staat tegenover de toplanden. Duitsland, Frankrijk, Spanje, Argentinië, Brazilië,.... Dat zullen we pas op de eindronde merken", aldus Vandenbempt bij Sporza.

"De realiteit is dat deze generatie Duivels veel lof kreeg de laatste jaren, maar nog nooit heeft kunnen winnen tegen die toplanden in een match met inzet."

Gewettigde hoop

De kwalificatiegroep was immers niet de moeilijkste. "Er is gewettigde hoop en geloof dat ze het goed zullen doen. Misschien zelfs heel erg goed. Maar het EK in Frankrijk heeft ons geleerd dat we optimisme niet moeten laten baseren op resultaten in de kwalificaties. En al helemaal niet op matchen tegen voetbalsmurfen uit Gibraltar."

Johan Walckiers

België \\ Griekenland
 
 
Reacties.