Degryse is scherp voor maar liefst zes Rode Duivels: "Ik begrijp Martinez niet, we werden afgetroefd"

04 september 2017 07:54

Met dank aan een 1-2-overwinning verzekerden de Rode Duivels zich van hun ticket voor het WK van volgend jaar in Rusland. Maar de nationale ploeg heeft op weg naar de mundial nog veel werk.

Dat zag ook Marc Degryse, die enkele keuzes van de bondscoach in Het laatste Nieuws onder de loep neemt. "De keuze voor het duo Fellaini-Dembélé centraal op het middenveld is geen aanrader voor in de toekomst. De bal ging veel te traag rond en geen enkele pass schakelde een Griek uit."

"De bal bijhouden is normaal het sterke punt van Dembélé, maar zelfs dat lukte gisteren niet. Bovendien verloor Fellaini heel wat luchtduels en trapte hij enkele slechte voorzetten. Maar wat ik al helemaal niet begreep, is waarom hij na rust plots op links Mertens probeerde te overlappen. Heel vreemd."

Eén goede voorzet

Thomas Meunier kon de goede lijn van tegen Gibraltar dan weer niet doortrekken. "Meunier leverde dan weer bijna al zijn ballen in bij een Griek. Kan je tevreden zijn met één goede voorzet, ook al leverde die het winnende doelpunt op?", vraagt Degryse zich af. En ook De Bruyne en Carrasco leden geregeld balverlies. Ik zag zelfs geen enkele infiltratie van Mertens in de zestien."

"Dat Martínez in de eerste helft niet ingreep - De Bruyne een rij achteruit trekken -, en dat tijdens de rust nog niet deed, begrijp ik niet. We werden afgetroefd in de duels en kwamen ook achterin een paar keer in de problemen. Gelukkig was er tot twee keer toe een alerte Courtois."

Redactie

België \\ Griekenland
 
 
Reacties.