Vandenbempt heeft zijn twijfels na één jaar Martinez: "Ik zoek naar vooruitgang bij de Duivels sinds het EK, maar ik zie er geen"

04 september 2017 10:36

De Rode Duivels behaalden met de vingers in de neus hun WK-ticket. Over de kwaliteiten van Roberto Martinez als bondscoach blijven er echter nog steeds twijfels bestaan.

Peter Vandenbempt vindt in zijn maandagse analyse op Sporza dat men toch over enkele zaken ongerust kan zijn. "Er was veel kritiek op Wilmots, vaak terecht, over zijn wedstrijdcoaching en het plan waarmee hij een wedstrijd inging."

Als je de spelers mag geloven, is dat onder Martinez helemaal anders. Hij heeft wél een duidelijk plan. Maar het is niet de eerste keer dat ik naar een match van de Duivels kijk en zie dat Martinez niet ingrijpt."

Kan hij het tij keren met een paar wissels?

Tegen Griekenland greep de bondscoach niet in terwijl de Duivels maar niet in hun spel kwamen. "Dan moet je toch iets proberen om het elftal aan de praat te krijgen. Toch bleef Martinez het ook in de tweede helft nog een kwartier aanzien", aldus Vandenbempt.

"Of deze bondscoach op een eindronde bij een moeilijk moment het tij kan keren met een paar wissels? Dat weet ik op dit moment niet. Na Griekenland was hij heel positief. Dit was de match waar hij het meest trots op was, omdat de Duivels bewezen ook een slechte match te kunnen winnen. Maar we zoeken naar vooruitgang in het spel van de Belgen sinds het EK en we zien er geen."

Diederik Geypen

België \\ Griekenland
 
 
Reacties.