Vandenbempt vond slechts één Rode Duivel presteren zoals het hoort: "Gelukkig was hij niet op het niveau van zijn ploegmaats"

04 september 2017 16:28

De Rode Duivels hebben met dank aan een 1-2-overwinning tegen Griekenland hun WK-ticket op zak. Goed was het spel tegen de Grieken echter allesbehalve.

Met dank aan een flits van Jan Vertonghen en eentje van Romelu Lukaku wonnen de Duivels. Achterin hield Thibaut Courtois de ploeg recht. "Gelukkig was Courtois niet op het niveau van zijn ploegmaats of België had zomaar nog een probleem kunnen hebben", kijkt Peter Vandenbempt bij Sporza terug op de prestatie van de Duivels. "Je kunt zeggen: het lag aan het slechte veld en aan de warmte, maar dat zijn flauwe excuses."

70 minuten niet om aan te zien

"Het was 70 minuten lang niet om aan te zien tegen Griekenland", vond de commentator. "Hoe al die goeie voetballers zo slecht konden voetballen... Er zat niets goeds in het spel van de Belgen: veel balverlies van nochtans balvaste jongens als Dembélé en De Bruyne, Mertens was in niets de Mertens van Napoli en Carrasco - die al heel wat interlands zijn niveau niet haalt - was defensief onzeker."

Ze hebben wel heel mooie doelpunten gemaakt. De knal van Vertonghen en ook de klasse van Lukaku, die die ene bal dan toch weet af te maken. En ook de controle in de laatste 20 minuten was prima. Maar het was bijlange na geen galamatch.

Diederik Geypen

België \\ Griekenland
 
 
Reacties.