Ons team van speeldag 1 in de Super League: Standard, Anderlecht en Gent baas, ook Genk en Heist erin

07 september 2017 12:26

Het nieuwe seizoen is op gang gefloten met drie wedstrijden, speeldag 2 komt er alweer snel aan. Hoog tijd om dus nog even terug te blikken naar de bepalende speelsters van de drie wedstrijden. En dat doen we zoals bij de mannen met een veldje.

Doelvrouw

In doel posteerden we deze week Luna Maes. Zij kreeg er dan wel zes om de oren op de Académie Dreyfus, maar is helemaal geen keepster. Ze deed dus ook meer dan haar best om de schade te laten beperken, sterk.

Verdedigsters

Aline Zeler is nu actief bij Anderlecht en liet meteen zien hoe belangrijk ze voor een ploeg kan zijn met veel goede coaching van achteren uit. Ook Marinucci is een echte leider op het veld, terwijl Sheryl Merchiers haar transfer van Gent naar Anderlecht ook goed heeft verteerd.

Silke Vanwynsberghe zet dan weer gewoon haar goede prestaties van vorig jaar doodleuk verder. Van haar mogen we nog veel verwachten dit seizoen.

Middenveld

Davinia Vanmechelen ruilde Standard in voor Genk, maar blijft het goed doen en is een gesel voor diverse verdedigingen. Ook Gelders (van Anderlecht naar Standard) is meteen goed aan het seizoen begonnen, terwijl Iliano bij Gent voor standvastigheid zorgt.

Aanvalsters

Wie drie keer scoort, moet gewoon altijd in ons team (Wajnblum). En wie twee keer scoort eigenlijk ook (Van Gorp). Anaïs Bey-Temsamani - nog zo'n zomertransfer - toonde dan weer erg veel vinnigheid bij de Buffalo's op bezoek in Leuven.

Het team ziet er dan als volgt uit:

Aernout Van Lindt

Eva's Tienen \\ Dames OHL \\ Standard de Liège \\ Anderlecht \\ KSK Heist \\ KAA Gent Ladies \\ KRC Genk Ladies
 
 
Reacties.