Anderlecht verlaten op zijn 18de, een jaar later titularis in de Bundesliga: "Ik moet me in de arm knijpen"

07 september 2017 16:05

De Belgische beloften konden dinsdag rekenen op een uitstekende Orel Mangala. De 19-jarige middenvelder leeft op een wolk. Hij maakte deze zomer de overstap van Borussia Dortmund naar VfL Stuttgart. En daar is hij opeens basisspeler.

Op zijn 18de besloot Mangala dat hij andere oorden moest gaan opzoeken. Bij Anderlecht had iedereen van zijn leeftijdscategorie al eens mogen meetrainen bij de A-ploeg, maar voor hem leek het niet weggelegd. En zijn manager moest niet al te lang zoeken, want op internationale toernooien was men hem al lang op het spoor gekomen.

"Spijt? Ik denk niet dat ik dat ooit ga hebben", aldus Mangala. "Ik beleef mijn droom. Op mijn 19de ben ik bij het begin van het seizoen basisspeler bij Stuttgart, in de Bundesliga hé! Ok, ik weet niet of ik dat ga blijven, maar de coach is alvast heel tevreden. Ik wil gewoon het maximum aan speeltijd eruit halen dit seizoen. Ik moet me toch nog wat aanpassen aan het ritme. Maar elke keer ik in zo'n groot stadion op het veld sta, moet ik me toch even in de arm knijpen."

Modric

Mangala heeft het geluk dat bij Stuttgart Hannes Wolf aan het roer staat. De gewezen aanvaller is zelf nog maar 36 jaar oud en heeft het voor jeugdige spelers. "Wie mijn idool is? Modric? Mijn kwaliteiten? Ik heb een heel goeie techniek en ik ga de duels niet uit de weg. De trainer houdt wel van mijn stijl."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Anderlecht \\ VFB Stuttgart
 
 
Reacties.