Topper tussen Evrard en Philtjens onbeslist, wat deden Yüceil en Van Houtven in de Eredivisie?

09 september 2017 17:11

In de Nederlandse Eredivisie stond speeldag 2 op het programma, inclusief de topper tussen Twente en Ajax. Het werd een interessant duel, net als de drie andere op vrijdagavond overigens.

Nicky Evrard en Davina Philtjens begonnen beiden in de basis bij Twente - Ajax. Jassina Blom en Nicky van den Abbeele kwamen niet tot spelen toe in een match die eindigde op 1-1.

Van Es kreeg in de eerste helft een rode kaart, Kaagman profiteerde daar een kwartier voor tijd van met de 0-1. Moorrees hing de bordjes snel in evenwicht, in het slot werd ook nog van der Gragt uitgesloten.

Ook PSV heeft 4 op 6, na een 1-1 gelijkspel tegen Heerenveen. Sara Yüceil speelde de hele wedstrijd mee, Van den Heuvel vlak voor en Susanna vlak na rust zorgden voor de doelpunten.

Sofie Van Houtven verloor met Barendrecht op bezoek bij Achilles '29. De keepster moest zich vier keer omdraaien: 4-2. ADO - PEC tenslotte werd 2-2.