Youth League-ploeg Anderlecht zeer verdienstelijk, maar vergeet kansen af te maken tegen Bayern

12 september 2017 19:53

De U19 van Anderlecht hebben in hun eerste match in de Youth League geen punten kunnen rapen. Om 18u gaven zij hun leeftijdgenoten van Bayern München partij. In de eerste helft hadden de jongens van Ferrera en Peeters altijd moeten scoren. Dat niet doen, brak hen zuur op.

In tegenstelling tot de competitie koos het trainersduo Ferrera-Peeters voor een viermansverdediging met Delcroix als kapitein naast Bornauw, Foulon en Saelemaekers werden de flanken. Op het middenveld stond de stevige Loua naast Tinelli. Vooraan moesten Ndiayeshimiye en de heropgeviste Azevedo het verschil maken.

Er zit muziek in deze Youth League-ploeg van Anderlecht, maar het moet efficiënter

Anderlecht begon twijfelend aan de partij, maar groeide al snel. Paars-wit kwam met een jonge kern aandraven, maar bij Bayern stonden maar liefst zeven jongens van 17 in het elftal. Al moeten we wel zeggen dat aanvaller Franck Evina ons zo'n beetje aan Romelu Lukaku deed denken op die leeftijd.

Na tien minuten was het initiatief quasi volledig voor de Brusselaars, die met Amuzu en Azevedo de beste kansen hadden. Twee keer alleen voor de doelman... Maar die 17-jarige Duitse doelman Früchtl is echt wel een talent. Die deed voor de rust een paar bijzonder knappe saves. Ook Ndiayeshimiye en Tinelli hadden een paar kleinere kansen. Er zit muziek in deze U19 van Anderlecht, maar ze ontbreken vooraan lengte, wat ze wel compenseren met snelheid en techniek.

De bal in de rug van de defensie krijgen, mislukte in de tweede helft keer op keer

Zelfde scenario in de tweede helft. Bayern begon het felst en Anderlecht zag af. Corryn was er opgekomen om nog wat meer aanvallende impulsen te brengen, maar Bayern bleef drukken deze keer en Anderlecht bleek kwetsbaar ineens. Na tien minuten was het prijs. Een fantastische goal van Manuel Wintzheimer. Van ver pegelde hij het leer over Vliegen in de kruising.

De jonge Brusselaars gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar de kleine aanvallers stonden tegen een wel erg potige viermansverdediging. Bijzonder moeilijk te kraken, want de pogingen om de bal in de rug van die defensie te steken, mislukten nu wel keer op keer. De Duitse coaches hadden goed naar de eerste helft gekeken. Een gemiste kans dus, maar toch wel een hoopgevende prestatie.

Johan Walckiers

Bayern München \\ Anderlecht B
 
 
Reacties.