Het mirakel van Barcelona, dubbel voor Real, doelpuntenfestivals, revelaties, ... Dit waren de hoogtepunten van de Champions League 2016/2017

12 september 2017 15:13

Dinsdagavond is het weer zover, dus smeer je stembanden maar al om mee te brullen met het Champions League-hymne. Menig voetballiefhebber ziet het als de mooiste competitie ter wereld, met recht en reden. Kijk maar eens naar deze hoogtepunten van de vorige editie.

Het mirakel van Barcelona

Met voorsprong op nummer één: de comeback van Barcelona tegen PSG. In Parijs stond iedereen met open mond te kijken hoe Barça werd ingeblikt met zware 4-0-cijfers. Einde campagne voor de Blaugrana.

​.

Ook in Camp Nou zat de hoop ver. Nog vijf minuten te spelen en drie goals verwijderd van de kwartfinale... Maar Neymar stond op en maakte het nog spannend. Toen Sergi Roberto diep in de blessuretijd dan uiteindelijk de 6-1 binnentrapte, ja, dan ging het dak eraf.

(Hier kun je het matchverslag herlezen)

Goals, goals, goals in Warschau en Dortmund

Legia Warschau en Borussia Dortmund samen in de groep, dat zou vooral in de tribunes een feest zijn. Maar de spelers maakten er op het veld evengoed een spektakel van. 0-6 in Warschau en 8-4 in Dortmund, achttien goals in twee matchen! Een record op het kampioenenbal.

Monaco, de grote revelatie

Monaco schopte het zowaar tot de halve finale en met heel aangenaam voetbal dan nog. De tegenstanders waren nochtans niet min: de Monegasken gingen onder andere voorbij Tottenham, Dortmund en Manchester City. De succesvolle campagne speelde natuurlijk ook een grote rol in het verhaal van 18-jarige superster Kylian Mbappé.

Defensieve masterclass van Juventus

Voor verdedigen op het allerhoogste niveau moet je in Turijn zijn. Quasi perfect kunnen ze dat daar. Juve ging 690 minuten lang door de Champions League zonder ook maar een doelpunt te incasseren. Zelfs Barcelona met (toen) misschien wel de beste aanval ter wereld geraakte in twee matchen niet voorbij Buffon. Een oogstrelende demonstratie van de Oude Dame.

Dubbel voor Real Madrid

Maar in de finale bleek het dan toch te veel voor Juventus. Het wondermooie doelpunt van Mandzukic was maar een pleister op de wonde na een overdonderende 4-1 in Cardiff.

Maar laat ons eerlijk zijn, niemand was echt opgewassen tegen Real Madrid. Gaan ze dit jaar voor de driedubbele prijs?

Yannick Lambrecht

Champions League \\ Monaco \\ PSG \\ Juventus \\ Borussia Dortmund \\ Barcelona \\ Real Madrid \\ Legia Warschau
 
 
Reacties.