Van uitgefloten spits tot publiekslieveling die niet weg mocht, het gekke parcours van 'redder' Owusu: "Ik zal altijd moeten vechten"

12 september 2017 18:10

Een carrière van een voetballer kan haast niet gekker lopen dan die van William Owusu. De 27-jarige Ghanees speelt al sedert 2014 voor Antwerp, en kende van toen tot nu tal van hoogtes en laagtes bij de oudste club van het land.

In zijn beginperiode lag de centrumspits niet in de bovenste schuif bij de Antwerp-fans. Gefluit was meer dan eens zijn deel, maar onder Wim De Decker kwam hij vorig seizoen weer helemaal aan de oppervlakte. Met 7 goals in 19 duels had Owusu een belangrijk aandeel in de promotie naar eerste klasse.

"Toen ik te horen kreeg dat de club nog twee extra spitsen zou halen, mocht ik toch vertrekken

Dit seizoen zag de situatie van de aanvaller er al snel benard uit. "Mijn toekomst was tijdens de voorbereiding onduidelijk", geeft Owusu aan. "Toen ik twee weken voor het sluiten van de markt te horen kreeg de club nog twee extra spitsen zou halen, mocht ik toch vertrekken."

Een transfer kwam er uiteindelijk niet, want Laszlo Bölöni hield hem op de Bosuil. Owusu reageerde gevat en maakte zaterdag zijn tweede doelpunt van het seizoen. "Ik besef dat ik zal moeten vechten voor mijn plaats. Dat ben ik intussen gewend. Maar het voelt goed om met mijn invalbeurten toch beslissend te zijn." Ook de fans dragen Owusu meer dan ooit op handen bleek ook tegen STVV.

Owusu redde zaterdag een punt voor Antwerp

Diederik Geypen - Dirk Pieters

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.