Extra Time-presentator Frank Raes gaat in op de opmerkingen van lezers: "Ik ben supporter van Beerschot, maar die blinde haat tegen Antwerp of Berchem heb ik niet"

18 september 2017 10:40

Extra Time viert maandagavond zijn 300ste aflevering. In aanloop naar de jubileumeditie, kijkt presentator Frank Raes terug op de vorige edities.

In Het Nieuwsblad ging Raes in op vijf tweets van kijkers. Zo vond er iemand dat er te weinig een kritische noot te horen is over Belgisch recordkampioen Anderlecht. "Bij Anderlecht vinden ze nochtans dat we hen te kritisch benaderen. (lacht) We zouden grote clubs bevoordelen, maar dat is niet zo. Grote clubs verdienen die aandacht ook. Ik weet waar dat vandaan komt: voetbal polariseert, daarom kijken de mensen ook naar Extra Time."

Blindheid van fans

Raes vindt dat supporters in een soort blindheid zitten. "Ik ben zelf supporter van Beerschot. Ik heb daar gevoetbald, mijn vader is daar geboren, ik ga af en toe eens kijken. Maar die blinde haat van sommige Beerschot-supporters tegen Antwerp of Berchem, die heb ik niet."

"Ik heb ook bij Antwerp gespeeld, een paar testwedstrijden onder trainer Vic Mees. Als Antwerp goed speelt, maakt mij dat ook blij. Of Zulte Waregem, of Waasland-Beveren. Toen ik sportjournalist werd, heb ik die blindheid van de supporter volledig laten varen", besluit de routinier van de VRT.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Lierse SK \\ Berchem Sport \\ Lommel SK \\ Beerschot
 
 
Reacties.