Matchwinnaar De Bruyne, opnieuw Mertens, assist Alderweireld... De Champions League in een notendop (mét beelden)

26 september 2017 22:39

De tweede speeldag in de Champions League is halverwege. Dinsdagavond stond de absolute topper Dortmund-Real Madrid gepland, maar natuurlijk kwamen ook tal van Belgen in actie. En hoe!

Om te beginnen kon Real Madrid de zorgen een beetje van zich afschudden in Dortmund. De aanvallende kracht van Bale en Ronaldo (2x) was te sterk voor de Duitsers, enkel Aubameyang kon scoren voor de thuisploeg. Na deze 1-3 blijft Real perfect, Dortmund blijft achter met nul punten.

Manchester City won met 2-0 tegen Shaktar Donetsk en het eerste doelpunt kwam van... Kevin De Bruyne. Met een prachtig afstandsschot liet hij de doelman geen kans. Agüero miste nog een penalty, maar in de slotfase zorgde Sterling toch voor zekerheid.

Napoli had vrij weinig moeite met Feyenoord, 3-1 werd het. Het tweede doelpunt kwam er via een oplettende Dries Mertens, die kon profiteren van een fout in de Nederlandse verdediging.

De matchwinnaar van Tottenham tegen Apoel Nicosia was ongetwijfeld topschutter Kane. Hij scoorde een hattrick, maar zeker interessant voor ons: zijn eerste treffer kwam er op assist van Toby Alderweireld. Met een prachtige diepe pass zette hij Kane en Tottenham op weg naar een topavond.

Tenslotte moest Simon Mignolet zoals aangekondigd niet in actie komen, zijn vervanger Karius liet er eentje binnen in het 1-1-gelijkspel van Liverpool. Youri Tielemans bleef een volle match op de bank bij AS Monaco.

Overzicht van de Champions League op dinsdag 26/09:

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Yannick Lambrecht

Champions League \\ Feyenoord \\ Liverpool FC \\ Tottenham \\ Manchester City \\ Monaco \\ FC Porto \\ Shakhtar Donetsk \\ Napoli \\ Spartak Moskou \\ Apoel Nicosia
 
 
Reacties.