Anderlecht-youngsters slapen in beginfase en lopen hele wedstrijd achter de feiten aan

27 september 2017 17:52

Anderlecht heeft het zichzelf bijzonder moeilijk gemaakt om nog door te stoten naar de volgende ronde van de Youth League. Na 11 minuten stonden de Brusselaars al 0-2 achter na defensieve blunders tegen het Schotse Celtic. En dat achtervolgde hen de hele match.

Je kan moeilijk slechter aan een wedstrijd beginnen. Na minder dan drie minuten werd de hele driemansverdediging met één splijtende pass voor schut gezet en de Schotse diepe spits Johnston kon alleen op Vliegen afgaan: 0-1. Anderlecht kreeg de bal cadeau van de bezoekers, maar kon doelman Mullen slechts één keer bedreigen, de inglijder van Corryn werd gepakt.

Delcroix boter op het hoofd

Het slot zat op de deur en redelijk goed ook. Anderlecht had moeite om de organisatie van Celtic te ontwrichten en achteraan stond het op wankele benen. Aanvoerder Delcroix, de enige A-kernspeler, kende niet zijn beste dag. Bij de 0-2 van Hendry had hij wel redelijk wat boter op het hoofd. Zijn interceptie mislukte volledig...

Tegen de beren achteraan bij de Schotten moest je de weinige kansen afwerken en Corryn liet er nog een tweede liggen. Azevedo, 1m72 en ongeveer 50 kilo droog aan de haak, was de diepe spits. Dan weet je wel dat er van hem amper doelgevaar ging komen. Bij de rust moest René Peeters zich dan ook het hoofd breken hoe het wel beter kon.

Eindelijk doelgevaar

En hij vond er blijkbaar iets op. Of wat het een verschil in motivatie, want de Anderlecht-spelers waren nu wel bij de les. Amuzu kon vanaf zijn linkerflank voor gevaar zorgen, maar die doelman Mullen liet vlagen van echte klasse blijken. Er was wel druk en op de 66ste minuut kon Lokonga daarvan profiteren om de aansluitingstreffer tegen de netten te duwen.

Verder geraakten de jongens van Peeters niet meer. Een gebrek aan concentratie in het begin en een gebrek aan slagkracht vooraan achtervolgde hen de hele match. Amper spitsen in die kern, dat zal er veel mee te maken hebben.

Anderlecht: Vliegen, El Kababri, Bornauw, Delcroix, Dewaele, Amuzu (74' Tinelli), Lokonga, Corryn, Foulon, Saelemaekers, Azevedo (58' Verschaeren)

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Celtic Glasgow
 
 
Reacties.