? Bizar! Om deze reden werd Leipzig-spits Werner nog voor rust naar de kant gehaald

27 september 2017 20:52

Opvallend moment gisteren tijdens de wedstrijd Beşiktaş-RB Leipzig. In minuut 32 werd Leipzig-aanvaller Timo Werner naar de kant gehaald. De reden? Duizeligheid. De oorzaak? Een te luide thuisaanhang.

Dat de Turkse supporters heel fanatiek en luidruchtig zijn, is al even geweten. Dat het lawaai dat ze produceren zo oorverdovend kan zijn dat spelers om een wissel vragen, is dan weer nieuw. Het overkwam de Duitse goaltjesdief Timo Werner gisteren in de Vodafone Arena van Beşiktaş.

Werner had bij zijn vervanging last van zijn bloedsomloop en had moeite met ademhalen. In Leipzig zal hij een specialist consulteren. Medische controles moeten daar uitwijzen of hij niet oververmoeid is door de vele wedstrijden die hij afwerkte bij club en sinds kort ook land.

Leipzig-coach Ralph Hasenhüttl zag zijn spelers moeite hebben met de omstandigheden: “We hebben nog een jong team dat ervaring moet opdoen. In de eerste helft waren mijn spelers een beetje overweldigd door het lawaai in het stadion. Maar wat kan je hier tegen doen? Het is onmogelijk om je hierop voor te bereiden. Toch was dit een goede les voor ons, waarop we verder kunnen bouwen”

Beşiktaş won de wedstrijd overigens met 2-0 en is de fiere leider in groep G met zes punten. Leipzig telt samen met AS Monaco één punt.

In onderstaande video ziet u Werner het zichtbaar moeilijk hebben. (opgelet: het laden van de video kan even duren)

Maarten Cattaert

Champions League \\ RB Leipzig
 
 
Reacties.