Waarom de U17 ook tegen Servië best wint (en niet enkel voor groepswinst)

27 september 2017 10:45

De Belgian Red Flames hebben hun eerste drie punten op weg naar het WK 2019 in Frankrijk beet, ook de jeugdlichtingen zijn op weg naar belangrijke wedstrijden. Mét een 6 op 6. En toch moet er nog een overwinning bij.

De U17 speelt in Servië tegen het thuisland, Wit-Rusland en Macedonië in de eerste kwalificatieronde richting EK 2018. Na 3-0 tegen Macedonië en 7-0 tegen Wit-Rusland is de kwalificatie alvast binnen.

Maar toch wordt ook maar beter gewonnen van Servië. Dat levert niet enkel groepswinst op - altijd lekker voor het gevoel. Maar mogelijk ook een betere loting.

Als de Flames zich bij de vijf beste groepswinnaars weten te scharen qua punten en doelsaldo op 11 groepen, dan ontlopen ze in de volgende ronde Duitsland én de vier andere best scorende landen.

In de voorbije campagnes was de eerste ronde van de Flames vaak goed, maar net niet uitmuntend genoeg om een zware loting in de tweede (elite)ronde te vermijden. Frankrijk, Spanje en Duitsland kwamen meermaals uit de trommels. En dan is het EK halen net iets lastiger.

Aernout Van Lindt

 
 
Reacties.