Knappe uithaal van Kevin De Bruyne kan ultraverdedigend Chelsea toch kraken (met beelden)

30 september 2017 20:22

Dé topper in de Premier League stond zaterdagavond gepland. Chelsea wou zeker in eigen huis de voeling met de top niet verliezen, Manchester City wou de ongeslagen status behouden.

Een echte topper van formaat, maar de eerste helft bleef toch ver onder de verwachtingen. Conte leek schrik te hebben van City en stelde maar liefst zeven verdedigend ingestelde spelers op. De bezoekers klopten op de deur, maar kregen het slot niet open.

De verlossing

Na de rust aanvankelijk meer van hetzelfde, maar geleidelijk aan kwam het toch een beetje los. The Citizens bleven de wet dicteren - op een grote kans voor Hazard na - en in minuut 67 werd de ban eindelijk gebroken door niemand minder dan De Bruyne! Met een knap schot wist hij een sterk keepende Courtois toch te verschalken.

Na die openingstreffer ging het veld plots open, Chelsea kon natuurlijk niet anders dan beginnen aanvallen. Toch waren de grootste kansen nog voor City, al konden ook zij niet meer scoren. De knappe goal van De Bruyne bleek genoeg voor een verdiende overwinning en zo staan de clubs uit Manchester weer samen aan de leiding.

Overzicht van de Premier League op zaterdag 30/09:

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Yannick Lambrecht

Premier League \\ Manchester City \\ Chelsea
 
 
Reacties.