? Vanderhaeghe legt uit waarom hij koos voor Gent in plaats van Anderlecht

04 oktober 2017 18:39

Toen Vanderhaeghe voorgesteld werd aan de pers, vielen we toch even van onze stoel. Niet om het feit dat hij de nieuwe hoofdcoach van AA Gent zou worden, wél omdat aanvankelijk geen vragen aan Vanderhaeghe gesteld mochten worden.

Na even debatteren mocht het dan toch, en dus werd Vanderhaeghe prompt omsingeld door een journalist of twintig. Waarom hij niet voor Anderlecht koos, wou iedereen weten.

Anderlecht ving bot

"Ik heb bedenktijd gevraagd en daarna kwam AA Gent op de proppen. Ik ben ook iemand die niet hele dagen thuis kan zitten. Maar ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan", legde Vanderhaeghe uit. "Ik heb Hein nog niet gesproken over Gent. Enkel dat de keuze niet op Anderlecht gevallen was."

Anderlecht is toch een speciale club voor Vanderhaeghe, maar hij wou zijn rol als hoofdcoach niet opgeven voor een rol in de schaduw. "Ik was goed bezig als T1 en wou dat verderzetten."

Ik heb drie keer play-off 1 gehaald met minder middelen, dat staat ook voor iets -Yves Vanderhaeghe

"Ik krijg hier de kans om een serieuze stap vooruit te zetten", aldus Vanderhaeghe. "Ik zeg dat met alle respect voor KV Kortrijk en KV Oostende. Daar is nu een streep onder getrokken."

Na een ontslag meteen opnieuw aan de slag kunnen én zelfs een stap hogerop zetten, het is niet elke coach gegeven. "Of ik mezelf in de arm moest knijpen? Neen. Ik heb toch drie keer play-off 1 gehaald met ploegen waarbij de middelen beperkter waren dan hier. Dat staat ook voor iets."

Bekijk hieronder de reactie van Yves Vanderhaeghe, opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.