2,5 maand na een hartoperatie terug op het veld: "Het verbaast me niet, een toonbeeld van hoe sterk je mentaal kan zijn"

04 oktober 2017 16:38

Het moet van de terugkeer van Anthony Vanden Borre geleden zijn dat er nog zoveel mediabelangstelling was voor een beloftenmatch. Misschien kunnen we het zelfs nog straffer noemen, want in Charleroi-AA Gent stond Thomas Foket terug op het veld. 2,5 maand na zijn hartoperatie... "Chapeau!"

Foket intomen was de laatste weken het moeilijkste wat er voor zijn omgeving op het programma stond. Zoveel zin om zich weer te tonen, had de rechtsachter. Voetballen, liefst zelfs zonder al die belangstelling, maar dat was onoverkomelijk toen geweten was dat hij zijn rentree ging maken.

Sterke jongen ook, want hij zit zowaar een goeie drie maand voor op zijn schema. "Maar het belangrijkste was dat zijn test in orde was, punt andere lijn", zegt zijn manager, Gunter Thiebaut. "Het ziet er goed uit, maar hij houdt de voetjes op de grond. We gaan ook niet te rap victorie kraaien. Hij moet nog veel matchritme kweken. Een 'normale' mens had hier langer over gedaan ja, maar andere topsporters hadden misschien even snel teruggekeerd."

De lach is terug... Foket staat waar hij het liefst staat: op het veld.

Dat hij altijd al een sterke conditie had, hielp natuurlijk wel. Maar om zo snel terug te keren, moet je niet enkel fysiek sterk zijn. "Het mentale aspect was inderdaad heel belangrijk. Je kan zeggen wat je wil, maar als je 'hartproblemen' hoort, associeer je dat onmiddellijk met het einde van je carrière. Dat was een enorme klap. Hij is een toonbeeld van hoe sterk je mentaal kan zijn. Chapeau gewoon!", steekt Thiebaut zijn bewondering niet weg.

Maar als hij eerlijk is, kwam het ook niet als een verrassing. "Nee, het verbaast me niet. Ik ken hem nu al zoveel jaren en ik weet hoe hij in elkaar zit. Hij laat de armen niet snel hangen. Maar ik herhaal: we gaan nog niet zweven. Hij heeft nog een lange weg te gaan. Hij heeft voor zichzelf ook geen termijn gezet wanneer hij weer moet spelen met de eerste ploeg. Dat is goed."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.