D'Onofrio onthult ambitie met Antwerp: "Veel parallellen met het project van Standard"

04 oktober 2017 12:15

Antwerp heeft een meer dan degelijke start gemaakt bij zijn herintrede in de Jupiler Pro League. Met 15 punten uit 9 matchen nestelt het zich in de top 6. De architect van het succes? Luciano D'Onofrio.

Luciano D'Onofrio houdt zich bezig met het sportieve gedeelte van de club, hij hoopt dat de club op middellange termijn de nodige stappen zet. Zo verklaart hij in Sport/Voetbalmagazine: "Ik moet me specifiek met het clubgedeelte bezighouden, dat organiseren. Niet iets wat vandaag op morgen gebeurt, ik hoop dat binnen de drie tot vijf jaar alles op punt staat."

Binnen drie tot vijf jaar hoop ik dat alles op punt staat - Luciano D'Onofrio

Armzalige infrastructuur

Ondertussen is men bezig aan de bouw van tribune 1, maar de sportieve baas van Antwerp kijkt al verder: "Het stadion is al fel aangepakt, de volgende stap is een trainingscomplex creëren dat toebehoort aan de club. Ook de jeugd moet worden gestructureerd."

Hij ziet hierbij de nodige overeenkomsten met zijn periode bij de Luikenaars: "Er zijn veel parallellen met het project bij Standard. Het stadion werd klaargemaakt voor EURO 2000, maar was nog niet helemaal af. En dat trainingscomplex, noem het gerust penibel. Velden in slechte staat, vestiaires nog armtieriger."

Toeschouwersaantallen

Nieuwe infrastructuur trekt natuurlijk ook meer supporters aan en ook daar ziet D'Onofrio het groots: "Toen we in 2011 de club aan meneer Duchâtelet verkochten, was de gemiddelde opkomst 28.000, met zo'n 25.000 abonnementen. Datzelfde gaan we nu proberen met Antwerp."

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.