Wie is de beste spits, Kane of Lukaku? Op basis van de statistieken wint deze man het pleit

04 oktober 2017 21:44

In Engeland woedt momenteel de discussie wie de beste spits van de Premier League is. Harry Kane en Romelu Lukaku zijn de grote kanshebbers. Puur gelet op de cijfers wint deze speler het pleit.

Wat hebben Harry Kane en Romelu Lukaku gemeen buiten hun leeftijd (24)? Het zijn absolute topspitsen. Lukaku prijkt bovenaan de topschutterstand in de Premier League met zeven rozen. Kane, Morata en Aguero doen het niet veel slechter, met één goal minder.

Momenteel wordt vooral de vergelijking tussen Kane en Lukaku gemaakt wat betreft wie de beste spits van de Premier League is. Wanneer je de cijfers van dit seizoen en de voorbije seizoenen van beide heren onder de loep neemt, kan je heel wat concluderen.

Lukaku zit momenteel aan 193 wedstrijden en was daarin goed voor 92 doelpunten uit 571 schoten, wat neerkomt op een succesratio van 16,1 procent. Kane doet het op dat vlak beter met 84 goals uit 456 schoten in 123 wedstrijden, succesratio: 18,4 procent. De Tottenham-spits creëerde wel maar 128 kansen, Lukaku 220.

Dit seizoen zal Kane veel werk hebben om Lukaku te overtreffen. In zeven matchen puurde de Belg evenveel doelpunten uit 31 schoten, goed voor een succesratio van 22,6 procent, wat heel indrukwekkend is. Kane zit aan zes goals uit 44 schoten en heeft een succesratio van 13,6 procent.

Lukaku bezit momenteel een gemiddelde van een goal per 90 minuten. Kane aan een goal per 103,5 minuten. Daarnaast zorgde Lukaku voor één assist en twaalf gecreëerde kansen. Kane deelde nog geen enkele assist uit en creëerde acht kansen. Enkel en alleen op basis van de statistieken wint Lukaku het pleit dus!

Maarten Cattaert

Premier League \\ Manchester United \\ Tottenham
 
 
Reacties.