Vierde keer, goede keer? De voorbije wedstrijden ging het altijd mis voor de Rode Duivels in Bosnië-Herzegovina

05 oktober 2017 21:15

Zaterdag nemen de Rode Duivels het op tegen Bosnië-Herzegovina in de voorlaatste WK-kwalificatiewedstrijd. Wil België reekshoofd worden op het WK, kan het maar beter winnen. Dat deed het de voorbije drie wedstrijden niet tegen Edin Džeko en co.

Bosnië-Herzegovina toonde zich al meermaals als het zwarte beest van België. Voor de thuisploeg staat er nog heel wat op het spel in groep H. Het strijdt immers met Griekenland om plaats twee, een plek die recht geeft op barragewedstrijden voor het WK. Het land uit de Balkan zal zich dus niet zomaar gewonnen geven zaterdag.

De voorbije drie wedstrijden in Bosnië liep het telkens mis voor onze nationale ploeg. In 2005 werd er met 1-0 verloren na een doelpunt in de 62e minuut van Barbarez. België won de thuiswedstrijd nochtans overtuigend met 4-1. Vincent Kompany was de enige speler van toen die nu nog geregeld deel uitmaakt van de selectie.

Op 1 april 2009 trok Bosnië-Herzegovina weer aan het langste eind. Na een kwartier stond het al 2-0 in het Bilino Polje-stadion in Zenica. Edin Džeko was de boeman van dienst met twee doelpunten. België milderde nog via Gil Swerts in de slotminuten. Axel Witsel kreeg rood op het uur. 2-1 was de eindstand.

In 2014 deed België een beetje beter dan vorige keren, maar won het niet. Wie anders dan Edin Džeko opende de score, zijn ploeggenoot bij AS Roma Radja Nainggolan bracht de bordjes gelijk. België eindigde eerste in zijn groep en was rechtstreeks geplaatst voor het EK 2016 in Frankrijk. Bosnië werd derde en bleef thuis achter.

Maarten Cattaert

België \\ Bosnië-Herzegovina
 
 
Reacties.