Luk Wyns en het Antwerp-legioen maken zich op voor de première van beklijvende 'Take Us Home': "Rode ogen en een wow-gevoel"

05 oktober 2017 15:35

'Take Us Home', de film over de terugkeer van Royal Antwerp FC, gaat donderdagavond in première in de Antwerpse Metropolis. De supporters van de Great Old willen dat unieke moment op het witte doek herbeleven.

'Take Us Home' wordt in maar liefst veertien zalen getoond, goed voor ruim 5.500 aanwezigen. Donderdagmiddag waren er voor de première nog een dikke honderd bioscoopkaartjes beschikbaar.

We hebben een fenomenaal supporterslegioen, uniek in de wereld

"Ik had dit ergens wel verwacht", glundert regisseur Luk Wyns in gesprek met Voetbalkrant.com. "We hebben een fenomenaal supporterslegioen, dat uniek is in de wereld. De film is zowel een ode aan de spelers als aan de fans."

De tests met een honderdtal mensen in het bioscoopzaaltje bij Wyns thuis doen het beste verhopen. "Al snel ging het gerucht dat de film beklijft en voor kippenvel zorgt", zegt Wyns. "Mensen kwamen met rode ogen en een wow-gevoel buiten."

"Ik heb met mijn ervaring enkele truken gebruikt om een film te maken waarin emoties communiceren. Zo spreekt het resultaat ook mensen aan die niet per se Antwerp-fan of sportliefhebber zijn."

De film spreekt ook mensen aan die geen sportliefhebber zijn

De spelers kwamen 'Take Us Home' al eens bekijken ten huize Wyns. "Dat was wel geestig om mee te maken. Als de ene de andere een compliment gaf in de film, bedankten ze elkaar vanuit hun zetel."

"Om 19 uur komen alle huidige spelers en de jongens van de kampioenenploeg samen in de bioscoop", besluit Wyns. "Dat wordt opnieuw een zalige reünie, want die mannen blijven vrienden."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.