Bij de nationale ploeg zijn ze het niet eens met de kritiek op het geleverde spel: "Kunnen we als kip zonder kop naar voor lopen?"

05 oktober 2017 19:34

We waren als eerste Europese land geplaatst voor het WK in Rusland na de zege tegen Griekenland. Maar toch kwam er heel veel kritiek op de manier waarop. Bij de Rode Duivels leeft toch wat het gevoel dat hun prestaties onderschat worden.

Het is niet zo makkelijk met de status die de Duivels hebben. "Ze kruipen allemaal met hun gat in hun eigen zestien", legde Toby Alderweireld het nogal plastisch uit. "Als verdedigers proberen wij dan mee het kapot te spelen. En zoals tegen Griekenland scoorde Jan (Vertonghen) zo. Maar dat brengt ook risico's met zich mee. We geven ruimte in onze rug weg natuurlijk."

Kevin De Bruyne riep daarna op om meer defensieve zekerheid in te bouwen. "Dat kan wel zijn, we moeten daar op sommige momenten beter mee omspringen. Maar dat is ook het dilemma: we moeten beter verdedigen, maar ook attractiever spelen."

We kunnen niet iedereen een pak slaag geven

"We kunnen ook niet als een kip zonder kop naar voor lopen. Het publiek en de pers mag veel eisen, maar het moet ook realistisch zijn. We kunnen niet iedereen een pak slag geven. Maar we proberen te verbeteren."

Johan Walckiers

België \\ Bosnië-Herzegovina
 
 
Reacties.