?Proberen staat vrij, dacht Vanderhaeghe: "Die contractduur, dat was tien jaar zeker?"

05 oktober 2017 17:19

Een week na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck werd zijn opvolger Yves Vanderhaeghe al voorgesteld op het Gentse oefencomplex. Het ging er gemoedelijk aan toe.

We kregen even een déjà-vu-gevoel, toen we op woensdag met veel te veel journalisten het kleine perszaaltje ons in het Gentse oefencentrum wurmden. Het was dag op dag een week eerder dat we -toen ook al met te veel volk- naar de afscheidsrede van Vanhaezebrouck luisterden.

Al waren er twee wezenlijke verschillen. Deze keer kreeg een iets té enthousiaste collega van de commerciële televisie de poort van het complex niet loeihard tegen het hoofd -hij had uit voorzorg een iets handigere journaliste gestuurd- én was de sfeer er een pak beter.

Contract van een jaar, drie én zes maanden

Dus was het tijd voor een grapje, dacht Vanderhaeghe toen Michel Louwagie de duur van zijn contract aankondigde. "Dat was tien jaar, zeker?" Hilariteit alom.

Even serieus nu, met dat contract van Vanderhaeghe is wel iets vreemds aan de hand. "Het is een contract van een jaar, met daarna nog drie én nog zes maand extra." Een wel heel aparte manier om te melden dat zijn contract tot juni 2019 zou lopen.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.