Ex-bondscoach vindt één zaak spijtig: "Jammer dat hij geen middenvelder werd"

06 oktober 2017 07:25

René Vandereycken was tien jaar geleden verantwoordelijk voor de eerste cap van Jan Vertonghen. Nu is hij op weg om de voormalige ploegmaat van de ex-bondscoach van de troon te stoten. Vandereycken zag zijn potentieel, zelfs op andere posities.

Vandereycken zag dat Vertonghen genoeg talent had om ook hoger te spelen. "Weet je wat ik wel spijtig vind? Dat Jan zijn carrière niet als middenvelder heeft verdergezet", zegt hij in HLN. "Volgens mij had hij dan een even grote carrière gemaakt als nu. Hij had het loopvermogen en de drang naar voren op die positie."

"In een wedstrijd tegen Spanje speelde hij toen in het midden met Simons en Fellaini, dat werkte echt goed. Maar bij Ajax hadden ze Jan nodig als verdediger en hij heeft dat uitstekend gedaan."

Startsnelheid

En nu is hij bij België zelfs linksachter. "Het is niet zijn beste positie. Daar heb je andere kwaliteiten voor nodig. Zeker als je speelt met een offensieve linksback. Jan heeft niet de startsnelheid die daarvoor nodig is. Maar dat moffelt hij dan weg door zich goed vrij te lopen. Voetbalintelligentie heeft hij wel."

Redactie

België \\ Bosnië-Herzegovina
 
 
Reacties.