Cools in 'zijn' Leuven niet verder dan een draw: "Stom dat we het weggeven op een stilstaande fase"

07 oktober 2017 12:31

Voor Dion Cools was het een prettige terugkeer naar Den Dreef, waar hij destijds doorbrak bij Oud-Heverlee Leuven. De Belgische beloften kwamen echter niet verder dan een gelijkspel tegen Zweden.

"Het is stom dat we het weggeven op een stilstaande fase", aldus Cools. "Het was een vrij evenwichtige wedstrijd met kansen langs beide kanten. Zweden kwam sterk opzetten op stilstaansde fases. Maar het is kut dat we daardoor de wedstrijd niet winnen. Natuurlijk kwamen we in het eerste kwartier wel goed weg met die twee ballen op de paal."

Zijn ploegmaat bij Club Brugge Jordi Vanlerberghe maakte op knappe wijze de openingstreffer. "Hij raakt de bal fantastisch. Hij gaat slechts één keer mee op een match en dan trapt hij die bal fantastisch binnen."

Den Dreef

Voor Cools was het ook een terugkeer naar 'zijn' OHL. "Jammer dat het niet voor een vol stadion was, maar oké. Het stadion is nieuw dus het was wel tof om hier nog eens te zijn. Zeker omdat ik alle mensen hier persoonlijk ken", zegt de Vlaams-Brabander.

Bart Ver Elst

België \\ Zweden
 
 
Reacties.