Unieke kans bij afwezigheid van Romelu Lukaku: "Kan hij het ook als starter?"

07 oktober 2017 12:50

Bondscoach Roberto Martinez heeft zijn elftal nog niet vrijgegeven voor het duel in en tegen Bosnië-Herzegovina. Al lijkt de keuze voor diepe spits vast te liggen. Michy Batshuayi komt normaal gezien in de ploeg als vervanger van de geblesseerde Romelu Lukaku.

Volgens analist Eddy Snelders zal de bondscoach met zijn type-elftal spelen. Mét Michy Batshuayi als aanvaller. "Ik denk niet dat de bondscoach veel nieuwe dingen zal proberen, behalve uit noodzaak", vertelt hij bij Sporza. "Op het middenveld ontbreken Witsel en Dembélé en vooraan is Lukaku er natuurlijk niet bij vandaag."

En dus ziet Snelders een mooie kans voor Chelsea-aanvaller Batshuayi om zich te bewijzen. "Alle ogen zijn dus gericht op Michy Batshuayi. Iedereen verwacht toch dat hij zal starten. Hij heeft de Rode Duivels als invaller al veel bijgebracht, maar kan hij het ook als starter? Bij zijn club was dat niet altijd een succes", weet de analist.

'Veredelde vriendenmatchen'

35 goals voor, amper 3 tegen. En de kwalificatie is al binnen. Toch is er nog steeds kritiek te horen op de Duivels. "Dat is normaal. Als je een goede ploeg hebt, dan verlang je telkens meer", vervolgt Snelders. "Elke kleine uitschuiver wordt dan onder de loep genomen. Gezien onze kwaliteit en die van onze tegenstanders, waren we het aan onze status verplicht om deze cijfers te halen. Het waren eigenlijk veredelde vriendenmatchen."

Redactie

België \\ Bosnië-Herzegovina
 
 
Reacties.