Jordi Vanlerberghe pakt uit met heerlijke goal: "Ik dacht: ik probeer het eens"

07 oktober 2017 07:20

Ondanks een prachtgoal van Club Brugge-speler Jordi Vanlerberghe konden de Belgische beloften geen afstand nemen van Zweden. De doelpuntenmaker was eerlijk in zijn analyse na het 1-1 gelijkspel.

"Ik was heel slecht aan de match begonnen", zei Vanlerberghe na afloop. Met een slechte pass bracht hij zijn ploeg al snel in problemen, maar Engvall mikte na twee minuten op de paal. "Ik weet nog altijd niet hoe ik die pass heb gespeeld. Ik dacht dat de bal binnen ging. En daarna hadden we nog eens geluk, dus in het begin zijn we heel goed weggekomen. Het was een gebrek aan concentratie."

"Daarna zijn we in de match gekomen, ook al konden ze voor staan. Daarna schoof ik in met de bal en zag ik een opening. Ik denk dat ik die bal mooi afgewerkt heb", lacht de verdediger. "Ik weet dat ik wel een goed afstandsschot heb, dus ik dacht: ik probeer het eens."

"Vandaag zat er niet meer in dan een 1-1"

Op het uur kwam Zweden op gelijke hoogte. "We probeerden hen daarna aan de bal te laten. Maar niemand was vandaag op zijn niveau. Dat is de conclusie van de dag. De helft van hun kansen waren weggevers. Vandaag zat er niet meer in dan een 1-1 en dat hebben we aan onszelf te danken", is Vanlerberghe eerlijk.

Dinsdag wacht een belangrijke uitmatch tegen leider Cyprus. "Ik denk dat we nu dinsdag absoluut moeten gaan winnen in Cyprus. We hadden een goede zaak kunnen doen. We moeten de punten dan maar buitenshuis gaan halen", besluit de Club-speler.

Bart Ver Elst

België \\ Zweden
 
 
Reacties.