Het ideale middenveld bij de Rode Duivels? "Dat zal beter zijn: snelheid en duelkracht"

07 oktober 2017 12:16

Het middenveld van de Rode Duivels invullen blijkt niet zo'n makkelijke taa, als iedereen wel denkt. Ondanks alle kwaliteit is het moeilijk om het juiste koppeltje te vinden. Marc Degryse denkt wel dat het vanavond zal klikken...

Verwacht wordt dat Fellaini gekoppeld wordt aan Kevin De Bruyne. En dat is een goeie zaak. "Wat ik in Griekenland evenmin goed vond was het duo Fellaini - Dembélé centraal op het middenveld", zegt Degryse in HLN. "Beiden hadden in balbezit te veel tijd nodig en vertraagden het tempo, waardoor de Grieken zich telkens weer goed konden positioneren."

Duelkracht en overzicht

De mix van kwaliteiten van vanavond moet dan beter zijn. "Met De Bruyne en Fellaini zal dat beter zijn. De Bruyne is in topvorm. Hij is in staat om het ritme te bepalen, legt diepgang in zijn passes, zodat we Bosnië vaker uit verband moeten kunnen spelen."

"Met hem en Fellaini zal er meer evenwicht zijn. Je hebt enerzijds de duelkracht en het recuperatievermogen van Fellaini, en anderzijds het overzicht en de traptechniek van De Bruyne. Dat moet ervoor zorgen dat we onze offensieve spelers beter in positie kunnen brengen."

Johan Walckiers

België \\ Bosnië-Herzegovina
 
 
Reacties.