Goalgetter De Belder is eindelijk gelanceerd: "Ik verloor mijn zelfvertrouwen na die 2 superjaren bij Lommel en Lierse"

08 oktober 2017 08:01

Met een vernuftig puntertje maakte Dylan De Belder zaterdagavond op het Kiel zijn eerste doelpunt van het seizoen. De 25-jarige aanvaller moest er acht competitiematchen op wachten, maar hielp Cercle Brugge wel aan een cruciale uitzege bij Beerschot Wilrijk.

"Superbe", vatte De Belder zijn avond en die van de Vereniging samen. "Dit was nodig nat de zware nederlaag tegen OHL (0-3, red.). Bij een nederlaag en een achterstand van 9 punten moesten we een kruis maken over de eerste periodetitel. Nu ligt de competitie weer open."

Ook over zijn doelpunt was de centrumspits uitermate tevreden. "Hopelijk ben ik nu gelanceerd, want ik heb er lang op moeten wachten. Waaraan dat lag? Doordat ik de voorbereiding niet bij Cercle afwerkte, had ik in het beginnen problemen met het ritme", antwoordde De Belder eerlijk. "Fysiek was ik niet helemaal top."

Ik had in het begin problemen met het ritme

De teller die op 0 bleef staan, speelde de topschutter van vorig seizoen in de Proximus League wel degelijk parten. "Vorig seizoen moest ik ook enkele matchen wachten op mijn eerste goal, dat is voor een spits die wil scoren niet prettig."

"Ik kende twee superjaren met veel goals (23 bij Lierse en 18 bij Lommel, red.) Als de doelpunten dan niet meteen volgen, verlies je je zelfvertrouwen. Dat ik met mijn doelpunt tegen Beerschot Wilrijk weer helemaal terug." (lacht)

Diederik Geypen

2e klasse \\ Lierse SK \\ Cercle Brugge \\ Lommel SK \\ Beerschot
 
 
Reacties.