Ondanks doelpunt krijgt Rode Duivel kritiek: "Hij had het heel moeilijk"

08 oktober 2017 22:31

De Rode Duivels speelden dan wel een enorm spektakelrijke wedstrijd op bezoek bij Bosnië & Herzegovina, toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn.

Michy Batshuayi moest immers Romelu Lukaku vervangen én scoorde, maar opperbest was zijn prestatie niet. "Zijn wedstrijd zelf vond ik een heel stuk minder, zeker als je die zou vergelijken met Edin Dzeko, de man aan de overkant", aldus Peter Vandenbempt bij Sporza.

"Batshuayi had het toch heel erg moeilijk tegen niet de beste verdedigers van de wereld. En dat is nog een eufemisme." Toch waren er ook positieve punten.

De hiërarchie is niet op zijn kop gezet -Peter Vandenbempt

"Zijn doelpunt heeft veel goedgemaakt. Het was een typische Batshuayi-goal: hij staat vaak op de goeie plaats en is echt wel een afwerker. Het is vreemd dat ik het zeg voor iemand die al een karrenvracht aan goals gemaakt heeft in de Premier League, maar intrinsiek is Batshuayi misschien wel onze beste afwerker."

"Ik zou zeggen: Batshuayi heeft hard zijn best gedaan en zijn goal heeft veel goedgemaakt, maar de hiërarchie bij de spitsen is in elk geval niet op zijn kop gezet door zijn prestatie zaterdag", sloot Vandenbempt af.

Redactie

België \\ Bosnië-Herzegovina
 
 
Reacties.