De UEFA Nations League-groepen zijn bekend: Rode Duivels in groep A, zelfs San Marino kan zo naar het EK

11 oktober 2017 17:49

Vanaf 2018 zullen de Rode Duivels niet meer moeten zoeken naar oefenmatchen. De UEFA riep immers de Nations League in het leven. Een toernooi dat tussen elk WK en EK zal gehouden worden. En de potten voor volgend jaar zijn al bekend.

Vanaf september 2018 kruisen alle 55 geplaatste landen de degens. De vier groepen zijn ook bekend, met de Rode Duivels uiteraard in Groep A. De landen worden onderverdeeld in 4 divisies, met de eindwinnaar die sowieso uit de eerste divisie met de twaalf beste landen komt. Die twaalf worden opgedeeld in vier groepen van drie.

De vier groepswinnaars strijden dan om de eindzege. Na elke editie degraderen er uit de eerste drie divisies telkens vier landen en er promoveren vier landen. De groepsfase is van september tot november. Daardoor worden de kwalificaties voor het EK 2020 uitgesteld. Die vinden vanaf dan plaats van maart 2019 tot november 2019.

Inzet: zelfs San Marino kan naar het EK

In elke divisie wordt er om een EK-ticket gespeeld. De vier groepswinnaars spelen een play-off in elke divisie en de winnaar daarvan mag naar het EK. Dus uit divisie 4, waar de kneusjes zitten, mag er ook eentje naar het EK.

Groepen

A-divisie: Duitsland, Portugal, Spanje, Frankrijk, Engeland, Zwitserland, Italië, Polen, IJsland, Kroatië, Nederland en België.

B-divisie: Oostenrijk, Wales, Rusland, Slovakije, Zweden, Oekraïne, Ierland, Bosnië-Herzegovina, Noord-Ierland, Denemarken, Tsjechië, Turkije.

C-divisie: Hongarije, Roemenië, Schotland, Slovenië, Griekenland, Servië, Albanië, Noorwegen, Montenegro, Israël, Bulgarije, Finland, Cyprus, Estland, Litouwen.

D-divisie: Azerbeidzjan, Macedonië, Wit-Rusland, Georgië, Armenië, Letland, de Faeröer, Luxemburg, Kazachstan, Moldavië, Liechtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino, Gibraltar.

Johan Walckiers

 
 
Reacties.