Opmerkelijk trainersontslag: trainer uit de top drie van 1B ligt ook op straat: "Door uitblijven sportieve resultaten"

16 oktober 2017 14:04

Cercle Brugge speelde dit weekend 1-1 gelijk, thuis tegen Roeselare. En blijkbaar was dat voldoende reden om José Riga aan de deur te zetten. Cercle is nog volop in de running voor de eerste periodetitel, maar blijkbaar hadden de nieuwe eigenaars er meer van verwacht.

Cercle staat op drie punten van OHL en Beerschot Wilrijk, maar dat blijkt niet voldoende. Volgens het bestuur van de club had Riga nu al zijn volledig nieuwe kern volop moeten laten draaien. "Cercle Brugge KSV heeft vandaag beslist om de samenwerking met coach José Riga te beëindigen. Deze beslissing komt er naar aanleiding van de uitblijvende sportieve resultaten", klinkt het in een persmededeling.

De uitslagen stemmen niet overeen met onze verwachtingen

“De uitslagen sinds de start van de competitie stemmen niet overeen met onze verwachtingen en wij denken dat Cercle, dat de ambitie heeft om volgend seizoen te kunnen stijgen naar D1A, het beter kan en moet doen”, aldus Vadim Vasilyev, gedelegeerd bestuurder van Cercle Brugge.

"Wij bedanken José Riga voor zijn groot professionalisme dat ten dienste stond van Cercle en om het behoud te verzekeren op het einde van het vorige seizoen. Wij zullen er nu alles aan doen om de beste oplossing te vinden zodat de ploeg onze doelstellingen kan bereiken."

Johan Walckiers

2e klasse \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.