Louwagie hekelt de impact van Bayat na gevoelige overgangen van Trebel en Vanhaezebrouck: "Er zijn te weinig vakbekwame spelersmakelaars"

16 oktober 2017 20:03

De invloed van Mogi Bayat op de Belgische voetbalmarkt wordt ieder seizoen groter. De bekendste makelaar van het land is bij nagenoeg elke straffe deal van een topclub betrokken.

Dat zorgt echter soms voor onvrede, weet ook Gent-manager Michel Louwagie. "Af en toe moet je tegen zo'n man eens zeggen, zoals ik in de winter deed met de transfer van Trebel: Dit is voor ons zeer moeilijk slikken. Nadien was er bewust een paar weken windstilte bij mij", geeft hij aan in VISTA!.

"Misschien moest ik wat vlugger gehandeld hebben. De transfer sleepte wat aan, omdat ik iets gelijkaardigs wilde realiseren als met de transfer van Raman naar Standard.

In hetzelfde vaarwater

Over de belangrijke rol van Bayat is Louwagie duidelijk. "Er zijn te weinig vakbekwame spelersmakelaars. Het is niet zo eenvoudig de job. Je moet verschillende kwaliteiten hebben. Het voordeel van Bayat is dat hij in België blijft werken."

"Als Anderlecht, Gent, Club Brugge, Standard en Genk kunnen niet met dezelfde makelaar zaken doen. Vroeg of laat kom je in elkaars vaarwater terecht. De overgang van Trebel en Vanhaezebrouck is daar een voorbeeld van."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Anderlecht \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.