Nicky Hayen (ex-Geel) vertelt vrijuit over zijn ontslag dat iedereen met verstomming sloeg: "Het is me een raadsel, na twee cruciale zeges..."

17 oktober 2017 19:19

Het zal je maar overkomen. Winnen tegen leider Lommel (3-0) en nummer 2 Dessel Sport (2-0), en toch opzij geschoven worden. Toch overkwam dit Nicky Hayen. Bij Voetbalkrant.com doet de ex-trainer van ASV Geel zijn verhaal.

"Het ontslag kadert in het nieuwe sportieve en financiële beleid van de club", lichtte Geel maandagavond de keuze om Hayen te ontslaan toe op Facebook. (Lees er HIER meer over)

"Dat is voor mij een raadsel", vertelt de 37-jarige oefenmeester een dag later. "Aan het begin van dit seizoen is mij gevraagd om de club mee te professionaliseren met namiddag- en avondtrainingen, om op termijn te evolueren naar een volwaardige profclub."

De jongste twee weken communiceerde het bestuur niet meer met mij, daar stelde ik mij vragen bij

"Ik volg bovendien de pro license, ik snap dus niet waarom men nu zegt dat ik niet achter die politiek sta. De job die ik momenteel uitoefen, kan ik op elk moment opzeggen om in het profvoetbal te stappen. Over de financiële afspraken die zijn gemaakt, is niet meer gesproken."

Steunbetuigingen van collega's

De buitenwereld en de fans van Geel reageerden verontwaardigd op het ontslag van Hayen. "De jongste twee weken communiceerde het bestuur niet meer met mij. Daar stelde ik mij wel vragen bij. Desondanks werk je verder voor de club en de resultaten. Dat ik dan na twee belangrijke zeges ontslagen wordt, is wel verrassend. Tenslotte was het behoud de doelstelling."

Dat nu iemand anders mijn voorbereidend werk zal verderzetten, doet veel pijn

"De steunbetuigingen van collega's uit de reeks en van een hoger niveau, van de fans en de clubmensen tonen aan dat ik toch goed werk heb geleverd. Ik kan de club met opgeheven hoofd verlaten. Dat nu iemand anders mijn voorbereidend werk zal verderzetten, doet veel pijn", besluit Hayen.

Diederik Geypen

ASV Geel \\ Dessel Sport \\ Lommel SK
 
 
Reacties.