Levende keeperlegende heeft Courtois heel hoog zitten: "Niet veel keepers doen dat"

17 oktober 2017 12:27

Thibaut Courtois behoort, ondanks zijn nog steeds jeugdige leeftijd, al enkele jaren tot de beste keepers van de wereld. Dat vindt ook Peter Schmeichel, die zijn licht laat schijnen over de kwaliteiten van de nummer 1 van de Rode Duivels.

Peter Schmeichel was eind jaren 90 een absolute topkeeper. Hij staat vooral bekend om zijn glorieperiode bij Manchester United, maar speelde ook nog voor onder andere Sporting Lissabon, Aston Villa en Manchester City. In een interview met SkySports neemt hij drie van 's werelds beste doelmannen onder de loep. Thibaut Courtois is naast David De Gea en Manuel Neuer er daar één van, volgens de Deen.

Schmeichel is danig onder de indruk van onze landgenoot: "Ik vind Courtois een ongelooflijke keeper. Hij is groot, maakt veel saves en bepaalt echt de manier waarop Chelsea speelt".

Courtois bepaalt de manier waarop Chelsea speelt

Interceptievermogen

Volgens de Deense succeskeeper onderscheidt hij zich van de andere drie door zijn interceptievermogen op voorzetten en lange ballen: "Hij anticipeert voortdurend op voorzetten. Niet veel keepers doen dat. Dat betekent dat je niet zo veel verdedigers nodig hebt. Ik kan me voorstellen dat trainers van tegenstanders bij teambesprekingen zeggen dat ze de bal moeten weghouden van Courtois. Hij gaat ze toch allemaal uit de lucht plukken. Zo'n reputatie heeft hij al weten op te bouwen."

Hij anticipeert voortdurend op voorzetten. Niet veel keepers doen dat

Clint Vens

Champions League \\ Chelsea \\ AS Roma
 
 
Reacties.