Wat goed is, komt snel? Jonge Belg troeft Casillas, Courtois & alle andere groten af

18 oktober 2017 21:47

Mile Svilar maakte afgelopen weekend al zijn profdebuut in de Portugese Beker bij Benfica, maar deze week mocht hij ook aantreden in de Champions League. En daarmee doet hij het plots extreem goed.

Bij Benfica geen Svilar op de lijst van de Youth League-ploeg, ondertussen weten we ook waarom: hij krijgt gewoon zijn kans tegen Manchester United bij de 'echte jongens'.

Op 18 jaar en 57 dagen is hij meteen de jongste doelman ooit in de Champions League. Tot dusver was dat Iker Casillas, die zijn debuut ooit maakte op 18 jaar en 117 dagen.

Jonge keepers debuteren vroeg. Afgelopen weekend kreeg Mile Svilar dus zijn eerste kans op het hoogste niveau bij de A-ploeg van Benfica. Een vroege vogel, zoveel is duidelijk. Maar zo uitzonderlijk is het ook niet, als we het wars van de CL bekijken.

Zo is er het Italiaanse wonderkind Gianluigi Donnarumma, die op 16 jaar en 8 maanden al zijn debuut maakte bij AC Milan. In België was Thibaut Courtois net geen 17 lentes toen hij bij Racing Genk zijn eerste kans kreeg.

Een oplijsting:

Gianluigi Donnarumma (Milan): 16 jaar 8 maanden
Thibaut Courtois (Genk): 16 jaar 11 maanden
Peter Cech (Chmel Blsany): 17 jaar 5 maanden
Gianluigi Buffon (Parma): 17 jaar 9 maanden
Mile Svilar (Benfica): 18 jaar 1 maand
Iker Casillas (Real Madrid): 18 jaar 3 maanden
Hugo Lloris (Nice): 18 jaar 10 maanden
Manuel Neuer (Schalke 04): 20 jaar 4 maanden

Aernout Van Lindt

Champions League \\ Manchester United \\ SL Benfica
 
 
Reacties.