Einddatum Dury bij Zulte Waregem ligt vast

26 oktober 2017 10:31

Francky Dury vierde gisterenavond op bezoek bij Anderlecht zijn vierhonderdste wedstrijd op de bank als hoofdcoach van Zulte Waregem in eerste klasse. Het lijkt een baan voor het leven.

Er was even die tussenstap naar AA Gent, maar voor het overige werd de passage van Zulte Waregem op het hoogste niveau vooral gekenmerkt door één man, Francky Dury.

"Ik ben Dury ongeveer dertig jaar geleden beginnen te volgen, toen hij Beveren coachte in vierde provinciale", vertelt Willy Naessens aan Sporza. "Hij gooide er hoge ogen door twee keer de titel te pakken. Niet veel later ging hij naar Ronse"

Ik was totaal verkocht, die man moesten we hebben -Willy Naessens

"Ik zag hem aan het werk bij een beloftematch tussen Ronse en Zultse VV. Hij stond te coachen, te roepen, bij te sturen. Ik was totaal verkocht: die man moesten we hebben. We waren ook toe aan vernieuwing en hebben Dury kunnen aantrekken. Het was een schot in de roos."

Toch zal er ooit een einde aan de samenwerking komen. "Hij zegt dat hij op zijn 65e wil stoppen", vertelt Naessens. "Hij wil genieten van het leven. Of Zulte Waregem zonder Dury kan? Dat is een vraag waar ik niet op kan antwoorden."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.