Was Videoref Tim Pots de schuldige in Charleroi? "Delferière zei me dat hij geen signaal gekregen had"

28 oktober 2017 08:00

Wie het beeld zoekt dat de wedstrijd tussen Charleroi en AA Gent het beste beschrijft, kan met het zien van bovenstaande foto zijn zoektocht afsluiten. Brecht Dejaegere met z'n armen wijd, na zóveel onrecht.

Voor wie niet weet wat er gebeurde, daar in Charleroi, geven we nog even snel de samenvatting. Kubo ging aan het begin van de wedstrijd neer na een contact met Dessoleil. Delferière ging kijken naar de beelden, maar gebaarde van krommenaas.

In het absolute slot was er een tweede, nog duidelijkere strafschopfase na handspel. Delferière ging ondanks het Gentse protest zelfs niet naar de beelden kijken. Waarom in godsnaam niet?

Ik ging meteen verhaal halen bij de ref -Brecht Dejaegere

Dat vroeg ook Brecht Dejaegere zich af. "Ik ging meteen naar de ref toe. Ik zei hem: 'dit is toch penalty? Er is toch een videoref?' Hij zei me dat hij geen signaal gekregen had in zijn oortje en daarop moest wachten."

Signaal kwam er nooit

Dat signaal van Videoref Tim Pots kwam er dus blijkbaar nooit. "Ik heb de beelden gezien, het is frustrerend", aldus Dejaegere.

"We hebben al veel betwistbare fases in ons nadeel gekregen dit seizoen. Tegen Moeskroen, Antwerp, Club Brugge en nu tegen Charleroi. Ze zeggen dat zoiets over een heel seizoen uitvlakt, maar daarvoor moet er veel gebeuren. Ik wil daar normaal gezien niet op focussen, maar dit is te veel."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KAA Gent
 
 
Reacties.