Scheidsrechtersbaas niet eens met kritiek op systeem: "Daar moeten we mee leren leven"

28 oktober 2017 16:44

Consternatie alom gisteren in het Gent-kamp na twee niet gefloten strafschoppen. Ref Sébastien Delferière was de gebeten hond na de wedstrijd. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist sust de gemoederen.

Gent-manager Michel Louwagie was witheet van woede gisteren na de niet gefloten penalty van ref Delferière na handspel van Charleroi in de slotminuten. De videoref was aanwezig, maar de ref deed er geen beroep op.

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist wenste niet te reageren gisteren, maar deed dat vandaag wel aan Sporza. "Bij het handspel was er communicatie tussen de videoref en de scheidsrechter. Die laatste heeft geoordeeld dat het onvrijwillig handspel was."

"Misschien had de videoref toch meer moeten aandringen bij Delferière om de beelden te bekijken. Ik vind absoluut niet dat het systeem niet werkt en er beter mee gestopt wordt. We moeten vooral nog beter leren omgaan met dit systeem."

"De scheidsrechters en videoref moeten nog beter samenwerken en communiceren. Er zullen nog altijd fouten gemaakt worden, dat is nu eenmaal menselijk. Daar moeten we leren mee leven", besluit Verbist.

Maarten Cattaert

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KAA Gent
 
 
Reacties.