Na de misser van Boli past STVV géén hiërarchie toe als er straks een penalty volgt in Brugge, coach De Roeck legt uit waarom

29 oktober 2017 10:48

Yohan Boli kende geen begenadigde dag tegen Moeskroen. De Ivoriaanse international scoorde dit seizoen al vier keer voor Sint-Truiden, maar miste tegen de Henegouwers een strafschop en werd kort na de rust vervangen.

“Een moeilijk avond kan iedereen overkomen”, staat STVV-coach Jonas De Roeck er niet te lang bij stil. “Tegen Moeskroen zat het op de beslissende momenten niet mee voor hem. Daarom greep ik in, ook om hem tegen zichzelf te beschermen. Op zo’n moment is het aan iemand anders om zijn steentje bij te dragen.”

Voor mij is het belangrijk dat ik over verschillende jongens beschik die een penalty kunnen nemen

Charis Charisis was eveneens een kandidaat om de elfmeter om te zetten, maar Boli besloot de opgelegde kans zelf voor zijn rekening te nemen. Wanneer er zondag in Brugge een penalty moet genomen worden, zal de man die zich geroepen voelt trappen. Bij de Kanaries bestaat er geen hiërarchie voor de strafschoppen.

“Voor mij is het belangrijk dat ik over verschillende jongens beschik die een penalty kunnen nemen”, aldus De Roeck. “De strafschop van Boli was trouwens niet slecht gegeven. Het was vooral een goede redding van de doelman.”

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ STVV \\ Houtvenne \\ KVW Zaventem
 
 
Reacties.