De nul is weg voor Galaxy Oordegem na zenuwslopende bedoening in Erpe-Mere

30 oktober 2017 21:35

In de Kerncompetitie Erpe-Mere stond op maandagavond een belangrijk duel tussen ZVC de Rebels en Galaxy Oordegem. Na een avondje vol spanning werden de netten liefst tien keer bol gezet.

Beide teams hadden nog niet gewonnen in de kerncompetitie dit seizoen en wilden dus graag een eerste driepunter pakken. Het leverde de nodige zenuwen op, die zelfs oversloegen op de referee. Die floot de eerste helft liefst acht minuten te vroeg af.

Het zorgde ervoor dat het scoreverloop vooral na de rust als een tierelier ging. Bij de koffie was het 1-1. Een geniaal ingestudeerd nummertje - met dank aan het nummer 10 - op een vrije trap zorgde voor de 1-0, maar erg lang kon Galaxy niet genieten van de voorsprong.

Eindelijk de nul weg

Na de pauze veel grinta, strijd, een relletje hier en daar en acht doelpunten. Galaxy kwam een tweede en derde keer op voorsprong. Eerst een puntertje los door het midden, wat later een heerlijke actie, inclusief panna van Dimitor Roels. Hij zag een gaatje en kroop erdoor - of weet ik veel.

Tussendoor hadden de rebellen de 2-2 gemaakt en toen het licht even uitging bij de Galaxiaanse doelman werd het 3-3. The Rebels gingen erop en erover en zorgden met powervoetbal voor de 3-5. Een 0 op 9 loerde om de hoek, maar twee goals van Carlo Pesce zorgden voor een oververdiend eerste puntje. Binnen twee weken wacht een andere kelderkraker tegen VW Lede. Als de motoren dan op toerental zijn ...