Terwijl Anderlecht fortuin uitgeeft: verpatste jeugdspelers halen overal hoog niveau, anderen twijfelen aan hun toekomst

02 november 2017 14:33

Anderlecht heeft onder het bewind van René Weiler zijn beste jeugdspelers laten vertrekken. In de kern zit nog amper iemand uit de eigen opleiding. Binnen het bestuur maken sommigen zich daarover zorgen, ook omdat nog meer talent de deur achter zich dreigt toe te trekken.

Dodi Lukebakio doet het goed bij Charleroi, Idrissa Doumbia en Aaron Leya Iseka maken enorme progressie bij Zulte Waregem, Mile Svilar is basisspeler geworden bij Benfica, Davy Roef is de meest constante doelman van de Belgische competitie... Binnen Anderlecht zien er velen het met lede ogen gebeuren.

Vooral omdat er spelers zijn aan wie fortuinen worden uitgegeven en die niet verder geraken dan een sporadische invalbeurt. Massimo Bruno (wiens loon zelfs zo'n 1,5 miljoen euro zou bedragen) is er daar één van. Met dat geld zou de jeugdwerking meer gediend zijn geweest, vindt een fractie binnen paars-wit.

Nog meer vertrekkers?

De loonmassa van Anderlecht dit seizoen zou enorm zijn. Het zou de sommen die in de tijd van Biglia, Jovanovic en Mbokani werden uitgekeerd ver overstijgen. De kern zit dan ook vol met grootverdieners. Niet minder dan zeven spelers verdienen meer dan een miljoen per jaar.

Maar door de gebrekkige doorstroming van de laatste jaren zijn er nog meer talentvolle jeugdspelers die aan hun toekomst bij Anderlecht beginnen te twijfelen. En dat zou een catastrofe zijn voor het werk dat directeur opleidingen Jean Kindermans en zijn ploeg jarenlang hebben neergezet. Dat er zoveel jongens uit hun opleiding nu elders het mooie weer maken... Dat steekt!

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.